text size: A | A | A

Cultura urbana

Centrul de Dezvoltare Durabila Polizu: 10 dezbateri, 15 ateliere si 500 de participanti la evenimentele pe tema gestionarii deseurilor auto si conexe

de Flu.ro, 10 Iunie 2016

Impreuna, au aplicat pentru o finantare in cadrul programului de granturi „Mobilizam Excelenta”, cu proiectul „Auto Eco Inovarea – Valorificarea inovatoare a deseurilor auto si conexe”.

Rezultatele proiectului Auto Eco

Inovarea In cadrul proiectului, au fost organizate atat actiuni de conltientizare cu privire la gestionarea corespunzatoare a deseurilor, cat si activitati practice de valorificare creativa a acestora.

Cu ajutorul celor 35 studenti voluntari implicati in proiect (permanenti sau ocazionali), cele 2 asociatii au reusit sa organizeze 10 dezbateri privind managementul deseurilor si 15 ateliere interne si publice de valorificare a deseurilor auto si nu numai.

Peste 300 de studenti si profesori din cadrul facultatilor implicate in proiect au aflat mai multe informatii despre proiect si au dezbatut solutiile pentru o gestionare corespunzatoare a deseurilor.

Peste 200 de persoane (studenti si cetateni pasionati de reciclare creativa si protectia mediului) au participat in cadrul atelierelor si au invatat sa confectioneze lucruri utile din deseuri.

Ne putem mandri cu peste 150 de produse confectionate din deseuri in cadrul atelierelor: scaune si mese din anvelope uzate si paleti, ceasuri din plafoane si volane auto, lampi, genti, huse de tablete si telefoane din resturi de textile auto, bijuterii si alte accesorii.
Proiectul pilot Auto Eco Inovarea s-a finalizat cu un eveniment de inaugurare a CDD Polizu.

Inaugurarea CDD Polizu, inca un pretext de a vorbi despre deseuri

In data de 4 iunie 2016, in ajun de Ziua Mediului, Facultatea de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor din cadrul Universitatii Politehnice Bucuresti, Asociatia Ecoteca si Asociatia pentru Consum Sustenabil au inaugurat Centrul de Dezvoltare Durabila Polizu.

Dimineata a inceput cu o conferinta de presa, urmata de un pranz „certat cu carnea” si incropit partial din resturi alimentare, un debate „Reciclare vs. Upcycling” moderat de ARDOR si o dupa-amiaza relaxanta pe ritmuri de funk, cu gust de prajituri homemade, vin de casa si suc de mere ecologic.

Care este motivatia partenerilor Centrului de Dezvoltare Durabila Polizu
Raul Pop, managerul de proiect din partea Ecoteca, explica importanta unor initiative precum cea de infiintare a Centrului de Dezvoltare Durabila Polizu: „In cadrul Asociatiei Ecoteca, oferim servicii de consultanta in managementul deseurilor. De-a lungul timpului, am observat o lipsa de performanta si de preocupare pentru acest sector, dar si o ruptura intre mediul academic si detaliile tehnice ale acestui domeniu in crestere. De aceea, ne bucura deschiderea aratata de conducerea Facultatii de Chimie, care a sustinut implementarea unui sistem de colectare selectiva a deseurilor in campusul Polizu si incearca in mod constant sa faciliteze interactiunea studentilor cu industria”.

Cristina Orbeci, Decanul Facultatii de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor completeaza: „Misiunea Facultatii de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor a Universitatii POLITEHNICA din Bucuresti este aceea de a crea si de a dezvolta valori pentru beneficiul si progresul societatii. Informarea si educarea studentilor reprezinta o prioritate bazata pe indicatori relevanti care vizeaza formarea unor repere. Prin Centrul de Dezvoltare Durabila din campus se promoveaza dezvoltarea abilitatiilor intelectuale si a cunostintelor studentilor, potrivit talentului si aspiratiilor lor. Aspectele cu privire la managementul deseurilor reprezinta in Facultatea noastra o componenta corelata cu responsabilitatea sociala si dorinta de a educa in mod corect si civic”.
Pagina
1 2
Flu.ro
share on facebook
Iti place Flu? Arata asta cu un like mai jos:

rating
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
nota obtinuta 2
comentarii (0)
Posteaza si tu un comentariu la "Centrul de Dezvoltare Durabila Polizu: 10 dezbateri, 15 ateliere si 500 de participanti la evenimentele pe tema gestionarii deseurilor auto si conexe"
Nume *
Mail (nu va fi publicat)*
Comentariu
Introduceti codul din poza alaturata pentru verificare
posteaza comentariu
coltul misoginului
Noua strategie de marketing religios: biserica in forma de pantof
Noua strategie de marketing religios: biserica in forma de pantof
Stiti ca, in ultimul timp, mallurile si-au extins rolul de centre de cumparaturi si au devenit un [...]
top 5
Calculeaza IMC
Greutatea dvs. (in kg )
Inaltime (in cm)
Calculeaza
Calculeaza necesarul caloric:
Greutatea dvs. (in kg )
Inaltime (in cm)
Varsta

Efort depus
Calculeaza
Calcul fertilitate:
Data ultimei menstruatii
Numarul de zile dintre menstre:
Zile
Menstruatie
Zile
Calculeaza
newsletter
Ultimele comentarii
Caroline Camacho (2021-10-14 00:10:21) ABC-ul libidoului. Partea a doua Vreau să împărtășesc mărturia mea uimitoare despre modul în care dr. Ilekhojie mi-a binecuvântat viața, obișnuiam să lucrez ca agent de curățenie pe piața de cină, jucam ...
Hornet Curry (2021-10-12 01:54:17) ABC-ul libidoului. Partea a doua Bună tuturor, vreau să dau rapid această recenzie incredibilă despre câștigarea loteriei mele, înainte de a câștiga loteria mea mare când lucram la Mercy Medical Center ...
Sandra Filipova (2021-10-11 21:09:55) ABC-ul libidoului. Partea a doua Mă simt atât de vesel astăzi pentru că fac parte din cei care se bucură, din cauza ajutorului pe care mi l-a dat DR ISIKOLO pentru că mi-am revenit soțul. Sunt căsătorit de 6 ani și a ...
Helen Gwelsh (2021-10-11 10:33:44) ABC-ul libidoului. Partea a doua Vreau să folosesc această ocazie pentru a mulțumi unui om grozav numit Dr. Ajayi pentru că m-a ajutat să-mi recuperez logodnicul după 6 luni de separare cu puterile sale de vrăji transmise de ...
Maria Curea (2021-10-08 11:57:56) ABC-ul libidoului. Partea a doua CONTACTAȚI-L PE DR JOE PENTRU SOLUȚIA DUMNEAVOASTRĂ CU WhatsApp ( 1-7252404536). Numele meu este Maria Curea. Trebuie să depun această mărturie miraculoasă, care este încă de necrezut ...
horoscopul de azi