Biscotti cu ciocolata alba si alune de padure
de Lucia, 10 Noiembrie 2015
Alunele de padure, ciocolata alba si condimentele constituie combinatia perfecta pentru acesti biscotti. Biscotti sunt un desert italian, in forma de semiluna, copti de doua ori si perfecti pentru cafea, ceai sau chiar lapte. Cantitatile sunt pentru 28-30 biscuitei.
Ingrediente:
2 cani de faina (plus cateva linguri pentru tapetat masa)
1 lingurita si jumatate de praf de copt
Un sfert de lingurita de scortisoara
Un sfert de lingurita de nucsoara
Un varf de sare
O jumatate de cana de alune de padure tocate marunt
O jumate de cana de fulgi de ciocolata alba
3 linguri de unt moale, la temperatura camerei
3 sferturi de cana de zahar pudra
2 oua mari
1 lingurita de esenta de vanilie
Porniti cuptorul la 200 de grade. Intindeti o foaie de copt intr-o tava.
Intr-un bol, amestecati faina cu praful de copt, nucsoara, scortisoara si sarea. Adaugati alunele, fulgrii de ciocolata si amestecati.
In vasul pentru mixer, mixati untul si zaharul la viteza medie pentru 1 minut si jumatate. Adaugati vanilia si ouale, cate unul. Continuati sa mixati la viteza redusa si turnati incet faina din celalalt bol pana cand obtineti un aluat.
Impartiti apoi aluatul in doua si intindeti-l, pe masa pe care ati presarat faina, in doua fasii lungi de 25 de cm si late de 4-5 cm. Puneti fiecare dintre cele doua fasii in tava si coaceti-le cam 22-25 de minute.
Dupa ce le-ati scos din cuptor, lasati-le sa se raceasca si taiati-le feliute cu grosimea de 1,5 cm. Puneti biscuiteii rezultati din nou la copt, inca 3-4 minute pe fiecare parte. Sau mai putin daca-i preferati mai moi.
Ingrediente:
2 cani de faina (plus cateva linguri pentru tapetat masa)
1 lingurita si jumatate de praf de copt
Un sfert de lingurita de scortisoara
Un sfert de lingurita de nucsoara
Un varf de sare
O jumatate de cana de alune de padure tocate marunt
O jumate de cana de fulgi de ciocolata alba
3 linguri de unt moale, la temperatura camerei
3 sferturi de cana de zahar pudra
2 oua mari
1 lingurita de esenta de vanilie
Porniti cuptorul la 200 de grade. Intindeti o foaie de copt intr-o tava.
Intr-un bol, amestecati faina cu praful de copt, nucsoara, scortisoara si sarea. Adaugati alunele, fulgrii de ciocolata si amestecati.
In vasul pentru mixer, mixati untul si zaharul la viteza medie pentru 1 minut si jumatate. Adaugati vanilia si ouale, cate unul. Continuati sa mixati la viteza redusa si turnati incet faina din celalalt bol pana cand obtineti un aluat.
Impartiti apoi aluatul in doua si intindeti-l, pe masa pe care ati presarat faina, in doua fasii lungi de 25 de cm si late de 4-5 cm. Puneti fiecare dintre cele doua fasii in tava si coaceti-le cam 22-25 de minute.
Dupa ce le-ati scos din cuptor, lasati-le sa se raceasca si taiati-le feliute cu grosimea de 1,5 cm. Puneti biscuiteii rezultati din nou la copt, inca 3-4 minute pe fiecare parte. Sau mai putin daca-i preferati mai moi.
Articole similare:
Pui cu legume coapte Prajitura cu morcov (carrot cake) Degetele de mozzarella pane Banana bread cu nuci Supa straciatella de spanac Toate articolele din Deco si Food RSS Deco si Food
Pui cu legume coapte Prajitura cu morcov (carrot cake) Degetele de mozzarella pane Banana bread cu nuci Supa straciatella de spanac Toate articolele din Deco si Food RSS Deco si Food
Iti place Flu? Arata asta cu un like mai jos:
Tweet
Follow @FluChicUrban