Burgeri de somon
de Lucia, 16 Noiembrie 2015
Greu de imaginat ceva mai sanatos de atat. Burgeri plini de acizi omega si proteine si deliciosi. Serveste-i cu o salata simpla de ruccola si grapefruit si cu vinegreta cu mustar si ceapa.
Ingrediente:
500 de grame de file de somon
2 linguri de ulei de masline
O treime de cana de arpagic taiat cubulete
1 cana de varza kale tocata marunt
Sare si piper proaspat macinat
3 sferturi de cana de quinoa fiarta
2 lingurite de mustar de Dijon
2 oua batute
Pentru salata :
3 linguri de ulei de masline
3 linguri de otet balsamic alb
2 lingurite de ceapa arpagic tocata
1 lingurita jumatate de mustar de Dijon
Sare si piper dupa gust
O punga de ruccola
Un grapefruit roz, curatat si taiat cubulete
Intr-un castronel, bateti cu un tel uleiul, otetul, ceapa, mustarul de Dijon, sarea si piperul. Acesta este dressingul pentru salata.
Taiati din bucata de somon cam un sfert si bagati-o la tocat. Asta vaajuta sa nu se destrame burgerii. Restul de somon taiati-l marunt cu un cutit bine ascutit. Puneti pestele intr-un bol mare.
Puneti la incins o tigaie non-aderanta. Adaugati uleiul de masline si sotati ceapa arpagic si varza kale. Asezonati cu sare si piper si lasati cam 5 minute, pana cand se inmoaie legumele. Turnati-le apoi in bolul cu somon. Puneti si quinoa, mustarul de dijon si ouale. Amestecati si apoi formati 4 burgeri, ca niste chiftele mari turtite.
Puneti la incins o tigaia nonaderenta. Adaugati putin ulei si puneti burgerii. Lasati-i 5 minute, apoi intoarceti-i pe partea cealalta pentru inca 4-5 minute.
Puneti dressingul pentru salata intr-un bol impreuna cu ruccola si grapefruitul. Amestecati si impartiti in patru farfurii intinse. Puneti burgerii deasupra.
Ingrediente:
500 de grame de file de somon
2 linguri de ulei de masline
O treime de cana de arpagic taiat cubulete
1 cana de varza kale tocata marunt
Sare si piper proaspat macinat
3 sferturi de cana de quinoa fiarta
2 lingurite de mustar de Dijon
2 oua batute
Pentru salata :
3 linguri de ulei de masline
3 linguri de otet balsamic alb
2 lingurite de ceapa arpagic tocata
1 lingurita jumatate de mustar de Dijon
Sare si piper dupa gust
O punga de ruccola
Un grapefruit roz, curatat si taiat cubulete
Intr-un castronel, bateti cu un tel uleiul, otetul, ceapa, mustarul de Dijon, sarea si piperul. Acesta este dressingul pentru salata.
Taiati din bucata de somon cam un sfert si bagati-o la tocat. Asta vaajuta sa nu se destrame burgerii. Restul de somon taiati-l marunt cu un cutit bine ascutit. Puneti pestele intr-un bol mare.
Puneti la incins o tigaie non-aderanta. Adaugati uleiul de masline si sotati ceapa arpagic si varza kale. Asezonati cu sare si piper si lasati cam 5 minute, pana cand se inmoaie legumele. Turnati-le apoi in bolul cu somon. Puneti si quinoa, mustarul de dijon si ouale. Amestecati si apoi formati 4 burgeri, ca niste chiftele mari turtite.
Puneti la incins o tigaia nonaderenta. Adaugati putin ulei si puneti burgerii. Lasati-i 5 minute, apoi intoarceti-i pe partea cealalta pentru inca 4-5 minute.
Puneti dressingul pentru salata intr-un bol impreuna cu ruccola si grapefruitul. Amestecati si impartiti in patru farfurii intinse. Puneti burgerii deasupra.
Articole similare:
Pui cu legume coapte Prajitura cu morcov (carrot cake) Degetele de mozzarella pane Banana bread cu nuci Supa straciatella de spanac Toate articolele din Deco si Food RSS Deco si Food
Pui cu legume coapte Prajitura cu morcov (carrot cake) Degetele de mozzarella pane Banana bread cu nuci Supa straciatella de spanac Toate articolele din Deco si Food RSS Deco si Food
Iti place Flu? Arata asta cu un like mai jos:
Tweet
Follow @FluChicUrban