Chiftele de vinete in sos de rosii
de Lucia, 13 Octombrie 2015
Sunt perfecte pentru vegetarieni sau pentru cei care vor sa manance sanatos, pur si simplu. Se pot servi cu paste sau ca aperitiv.
Ingrediente:
- 2 linguri ulei de masline
- 600 de grame de vinete, nedecojite, taiate cubulete cu latura de 2-3 cm
- Sare si piper
- 4 catei de usturoi zdrobiti
- 3 linguri de busuioc verde tocat plus 2 linguri pentru garnisire
- 1 cana jumatate de pesmet
- 2 oua batute
- 100 de grame de branza pecorino romano rasa sau parmezan
- 2 linguri de patrunjel tocat
- 750 ml rosii pasate (tip Cirio)
- Branza Ricotta optional (pentru servire)
Porniti cuptorul la 200 de grade.
Ungeti o foaie de copt cu ulei si intindeti-o intr-o tava.
Intr-o tigaie nonaderenta incingeti uleiul de masline. Cand s-a incins, puneti vinetele si un sfert de cana de apa. Asezonati cu sare si piper si amestecati cand si cand. Lasati cam 15 minute. Turnati apoi vinetele intr-un blender si "tocati-le" un minut.
Mutati-le intr-un bol si adaugati pesmetul, ouale, branza Romano, patrunjelul, usturoiul si busuiocul. Asezonati cu sare si piper si amestecati bine.
Formati chiftelute ca perisoarele si puneti-le pe foaia de copt. Coaceti-le pana cand s-au intarit, cam 20-25 de minute.
Puneti sosul de rosii la fiert si adaugati chiftelele. Lasati-le sa dea un clocot.
Garnisiti cu frunze de busuioc si serviti cu o lingura de ricotta alaturi.
Ingrediente:
- 2 linguri ulei de masline
- 600 de grame de vinete, nedecojite, taiate cubulete cu latura de 2-3 cm
- Sare si piper
- 4 catei de usturoi zdrobiti
- 3 linguri de busuioc verde tocat plus 2 linguri pentru garnisire
- 1 cana jumatate de pesmet
- 2 oua batute
- 100 de grame de branza pecorino romano rasa sau parmezan
- 2 linguri de patrunjel tocat
- 750 ml rosii pasate (tip Cirio)
- Branza Ricotta optional (pentru servire)
Porniti cuptorul la 200 de grade.
Ungeti o foaie de copt cu ulei si intindeti-o intr-o tava.
Intr-o tigaie nonaderenta incingeti uleiul de masline. Cand s-a incins, puneti vinetele si un sfert de cana de apa. Asezonati cu sare si piper si amestecati cand si cand. Lasati cam 15 minute. Turnati apoi vinetele intr-un blender si "tocati-le" un minut.
Mutati-le intr-un bol si adaugati pesmetul, ouale, branza Romano, patrunjelul, usturoiul si busuiocul. Asezonati cu sare si piper si amestecati bine.
Formati chiftelute ca perisoarele si puneti-le pe foaia de copt. Coaceti-le pana cand s-au intarit, cam 20-25 de minute.
Puneti sosul de rosii la fiert si adaugati chiftelele. Lasati-le sa dea un clocot.
Garnisiti cu frunze de busuioc si serviti cu o lingura de ricotta alaturi.
Articole similare:
Pui cu legume coapte Prajitura cu morcov (carrot cake) Degetele de mozzarella pane Banana bread cu nuci Supa straciatella de spanac Toate articolele din Deco si Food RSS Deco si Food
Pui cu legume coapte Prajitura cu morcov (carrot cake) Degetele de mozzarella pane Banana bread cu nuci Supa straciatella de spanac Toate articolele din Deco si Food RSS Deco si Food
Iti place Flu? Arata asta cu un like mai jos:
Tweet
Follow @FluChicUrban