Meniu sanatate

Efectele negative ale respiratiei incorecte si cum invatam sa respiram corect

de Flu.ro,

Atunci cand alergam, ne putem simti deseori epuizati chiar daca distanta parcursa nu este atat de lunga cum ne-am fi inchipuit. Acest lucru se intampla din cauza unei respiratii necorespunzatoare. Si atunci cand alergam, trebuie sa fim constienti de felul in care respiram si sa incercam sa-l educam astfel incat sa ne optimizam rezistenta si nivelul de energie.


Un exercitiu pentru o respiratie corecta atunci cand alergam este urmatorul: incepeti sa alergati intr-un ritm moderat (pasul 1). Atunci cand alergati, concentrati-va pe pasii pe care ii efectuati (pasul 2), incercand sa inspirati pe durata a doi pasi realizati, si sa expirati cat timp efectuati un singur pas; de preferat, respirati pe nas, nu pe gura, pentru a nu va extenua. Incercati sa deprindeti aceasta succesiune de respiratii inainte de a va continua alergarea (pasul 3). Odata ce ati reusit sa va corelati respiratia cu miscarea picioarelor, integrati si bratele: atunci cand alergam, acestea ar trebui sa stea pe langa corp, relaxate, usor flexate din cot - astfel, vom consuma mai putina energie (pasul 4). Atunci cand mana stanga se misca inainte, veti atinge solul cu piciorul drept, si invers, urmand aceeasi succesiune de respiratie: inspir-inspir / expir / inspir-inspir / expir s.a.m.d. (pasul 5).


"Trage puternic aer in piept" este un sfat pe care il dam deseori cuiva care se simte anxios sau agitat. Din pacate, este gresit! Daca persoana aflata intr-o stare de anxietate, trage puternic aer in piept, este foarte probabil ca starea sa i se agraveze. Dimpotriva, o persoana predispusa atacurilor de panica trebuie sa-si tempereze ritmul respiratiei, pentru a evita hiperventilarea.


O alta problema cu respiratia corecta este aceea ca uneori... uitam complet de ea! Chiar daca stim cum trebuie sa respiram corespunzator, atunci cand suntem concentrati pe o anumita sarcina sau captivati de un film ori de o carte, spre exemplu, tendinta este sa adoptam respiratia superficiala. De aceea, se recomanda ca pana sa deprindeti complet respiratia corecta, sa va setati o alarma (telefon, ceas de mana, ceas de bucatarie etc.) la intervale regulate, care sa va aminteasca sa exersati tehnicile de mai sus.


Pagina
1 2


Flu.ro
share on facebook
Iti place Flu? Arata asta cu un like mai jos:

rating
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
nota obtinuta 2
comentarii (1)
Martino Dean
July 11th, 2013 at 6:40pm
Foarte intresant/captivant si la fel de important articolul! Intradevar, in ziua de astazi se pune mult mai mult accentul pe ceea ce consumi, pe ceea ce bei, pe ceea ce mananci, insa respiratia si alimentarea cu oxigen este ciiar mai impoqtanta!

http://www.youtube.com/MartinoDeanMusic/views=10000000
Posteaza si tu un comentariu la "Efectele negative ale respiratiei incorecte si cum invatam sa respiram corect"
Nume *
Mail (nu va fi publicat)*
Website
Comentariu
Introduceti codul din poza alaturata pentru verificare
posteaza comentariu