Castravetii la murat - metoda de preparare
de Radu Ibraileanu, 27 Noiembrie 2012
Borcanele se pregatesc din timp: se spala si se sterilizeaza, tinandu-le un pic la cuptor. Apoi se aseaza castraveciorii pana cand se umple borcanul.
Unele gospodine pun fiertura de saramura si otet atunci cand este fierbinte: in acest caz, trebuie sa turnati cu grija, sa nu ramana aer in borcan, iar pentru a evita spargerea borcanului sa il tineti pe o lama de cutit atunci cand turnati in el. Dupa ce ati umplut borcanul si l-ati capsat, intoarceti-l cu fundul in sus pentru cinci minute, pentru a steriliza si capacul.
Alte gospodine pun saramura peste castraveti dupa ce aceasta se mai raceste. In acest caz, borcanele capsate vor trebui bagate cateva minute la cuptor, pentru a se pasteuriza. (Asta numai in cazul in care folositi capace de tabla, nu celofan!)
Castraveciorii se pot mura si fara otet, sau cu mai putin otet, in functie de gusturile voastre, insa trebuie pastrata proportia de sare: o lingura mare de sare grunjoasa la fiecare litru de lichid!
Articole similare:
Ce este punctul G? Igiena intima corespunzatoare dupa un act sexual Histerectomia abdominala - avantaje si dezavantaje Histerectomia vaginala - avantaje si dezavantaje Top 3 uleiuri pentru un par stralucitor Toate articolele din Utile RSS Utile
Ce este punctul G? Igiena intima corespunzatoare dupa un act sexual Histerectomia abdominala - avantaje si dezavantaje Histerectomia vaginala - avantaje si dezavantaje Top 3 uleiuri pentru un par stralucitor Toate articolele din Utile RSS Utile
Iti place Flu? Arata asta cu un like mai jos:
Tweet
Follow @FluChicUrban