Prepararea ciorbei de burta
de Anda Popescu, 30 Octombrie 2012
Ingredientele necesare sunt:
Burta proaspata de vita
Sare grunjoasa
Ciolan de vita
Ceapa
Morcov
Usturoi
Hrean
Otet
Ulei
Oua
Smantana
O legatura de patrunjel
Sare
Piper boabe.
Dupa ce am curatat si spalat burta (o culoare bejulie-verzuie tot va pastra), o punem la fiert in bucati mari, laolalta cu un ciolan de vita. Le lasam sa fiarba, daca avem o oala normala, si nu sub presiune, acoperite cu un capac, cel putin 4 ore. La 1 kg de burta punem cam 1,5 l de apa. Scoatem ciolanul si-l aruncam, iar burta o taiem fasii de pana-n 1 cm latime si 4-5 cm lungime. Punem fasiile la loc in oala, pe foc. Punem un morcov mare si o ceapa tot mare. Dupa ce fierb, adica la sfarsit,, dupa vreo ora, le aruncam. Daca dorim ciorba de burta mai groasa, le putem pune in oala date pe razatoare. Mai punem un piculet de ulei, vreo trei catei de usturoi zdrobiti, sare si piper boabe. Dupa ce vedem ca burta e fiarta, stingem focul. Bagam in oala o legatura de patrunjel, pe care o scoatem si o aruncam dupa cinci minute, sa-si lase aroma. Dregem ciorba cu galbenusul unui ou crud batut cu smantana si otet. Radacina de hrean o dam pe razatoarea mica si o punem in otet. Putem servi hreanul cu otet separat, intr-un mic bol, sau incorporat in ciorba.
Articole similare:
Ce este punctul G? Igiena intima corespunzatoare dupa un act sexual Histerectomia abdominala - avantaje si dezavantaje Histerectomia vaginala - avantaje si dezavantaje Top 3 uleiuri pentru un par stralucitor Toate articolele din Utile RSS Utile
Ce este punctul G? Igiena intima corespunzatoare dupa un act sexual Histerectomia abdominala - avantaje si dezavantaje Histerectomia vaginala - avantaje si dezavantaje Top 3 uleiuri pentru un par stralucitor Toate articolele din Utile RSS Utile
Iti place Flu? Arata asta cu un like mai jos:
Tweet
Follow @FluChicUrban