Ajutor! Plec la mare si trebuie sa slabesc rapid!
de Lucia, 12 Iunie 2014
Iti juri in fiecare an ca luna iunie nu te va mai prinde cu kilograme in plus. Iti promiti sa ai grija de silueta ta inca din primavara in asa fel incat sa nu te mai strambi de neplacere cand te vezi in costumul de baie sau in fustele scurte pe care moda verii le readuce in actualitate. Totusi, iata ca s-a intamplat si anul asta. Pleci la mare si incepi sa iei in considerare varianta unui costum de baie model salopeta. Glumesc, desigur.
Iti prezentam azi cateva reguli pentru a scapa de cateva kilograme in doua saptamani. Un regim care nu include infometarea si epuizarea, bazandu-se pe un amestec inteligent de legume, proteine, alimente cu indice glicemic scazut si alimente care ard grasimile. Asadar, la treaba!
Putem cu adevarat sa slabim in 15 zile?
Da. Cu conditia sa ne modificam radical obiceiurile alimentare. Sigur, totul depinde si de cate kilograme avem in plus. Cu cat sunt mai multe, cu atat pierderea va fi mai consistenta. Daca facem si miscare, atunci putem spera in medie la 3, 4 kilograme in minus la sfarsitul celor cincisprezece zile.
Slabim fara infometare si epuizare
Ceea ce da senzatia de foame/oboseala este hiperglicemia, adica o cantitate mare de zaharuri in sange. Adoptand o dieta cu index glicemic mic, mentinem glicemia la un nivel echilibrat, ceea ce este benefic pentru musculatura si creier.
Ce trebuie sa facem?
Nu uitam de proteine
Ideal este sa asociem sursele de proteine slabe (peste, carne de pasare), care au un indice glicemic aproape nul, cu alte alimente cu indice glicemic scazut si/sau alimente care ard grasimi. Asta va permite nu doar eliminarea tesutului adipos, dar si crearea de masa musculara.
Consumati carne slaba
Pestele si carnea slaba (pui fara piele) sunt alimente excelente pentru a slabi: bogate in proteine si sarace in grasimi (cu exceptia pestilor ca somonul, tonul sau macroul, dar e demn de retinut faptul ca au acizi grasi esentiali, benefici). Cum nu au glucide, indicele lor glicemic este aproape 0. Asadar, includem carnea slaba la fiecare masa.
Care e treaba cu indicele glicemic?
Acum ceva ani, vorbeam despre zaharuri cu absorbtie lenta si zaharuri cu absorbtie rapida, in functie de viteza cu care acestia treceau in sange. De ceva timp insa, vorbim despre indice glicemic. Cu cat acesta este mai crescut, cu atat cresc sansele sa fie stocat sub forma de grasimi. Si invers, cu cat este mai scazut, cu atat este asimilat mai lent.
Asadar, timp de doua saptamani, nu punem gura pe alimente cu indice glicemic inalt: biscuiti, chipsuri, croasante, briose, paine, cereale, cartofi prajiti, piure, sucuri, dulciuri, orez alb.
In schimb, consumam alimente cu indice glicemic scazut: legume verzi, legume uscate, germeni de cereal, soia, fructe rosii, oleaginoase, ciocolata neagra, oua, peste, branza alba, carne.
Legume si fructe fara moderatie
Salata verde este foarte indicata pentru ca, bogata in fibre, scade indicele glicemic al intregii mese. La fel si supa facuta in casa. Legumele uscate (lintea, mazarea) sunt de pus in meniu. La fel si fructele cu cateva exceptii (litchi, pepenele verde). Tot ce inseamna legume proaspete este binevenit.
...continuare in pagina 2
Articole similare:
Trucuri ca sa gatim usor fara sa tinem dieta Ce sa faci pentru ca sprancenele tale sa nu arate oribil 6 trucuri pentru ca tenul nostru sa arate bine dimineata 5 Masti homemade pentru parul tau Dieta de 7 zile pe baza de lamaie Toate articolele din Frumusete si dieta RSS Frumusete si dieta
Trucuri ca sa gatim usor fara sa tinem dieta Ce sa faci pentru ca sprancenele tale sa nu arate oribil 6 trucuri pentru ca tenul nostru sa arate bine dimineata 5 Masti homemade pentru parul tau Dieta de 7 zile pe baza de lamaie Toate articolele din Frumusete si dieta RSS Frumusete si dieta
![Flu.ro](/i/sharing.jpg)
Iti place Flu? Arata asta cu un like mai jos:
Tweet
Follow @FluChicUrban