Doua feluri cu tomate: rosii umplute si piept de pui la gratar cu rosii
de Lucia, 31 August 2015
Vara e minunata pentru ca rosii. Sau rosiile sunt minunate pentru ca vara? Daca m-ar intreba cineva ce mancare as lua pe o insula pustie, raspunsul meu ar fi, invariabil, acum si-n vecii vecilor, branza cu rosii. Sa profitam, zic, de dulceata rosiilor cat mai tin.
Si sa le torturam aprig prin umplere, apoi sa acoperim ele pieptul fragil al unui pui.
Rosii umplute cu pesto si parmezan
Ingrediente
4 rosii date pe jumatate
4 lingurite de pesto
6 linguri de parmezan (sau mozzarella, sau asiago, ce preferati)
Incalziti cuptorul.
Puneti rosiile intr-o tava si umpleti fiecare jumatate cu o jumatate de lingurita de pesto si o jumatate de lingura de parmezan. Lasati in cuptor pana cand branza este topita si usor rumenita (in jur de 15-20 de minute). Sunt bune imediat fie ca garnitura la o friptura sau la peste, fie cu paste simple cu usturoi si ulei de masline.
In aceeasi combinatie, puteti face si un fel de sandwichuri. Puneti feliile de rosii si branza pe paine crocanta.
Piept de pui la gratar cu rosii
Pieptul de pui la gratar e considerat de multi un fel fad, potrivit celor aflati la dieta. Dar nu si in combinatia urmatoare. Desi amestecul de rosii, mozarella, busuioc este servit de obicei pep aine prajita, sub forma de bruschete, alaturat puiului la gratar va constitui o masa sanatoasa, delicioasa si care nu-ngrasa.
Ingrediente
3 rosii bine coapte
3 catei de ustoroi tocati marunt
Un sfert de cana de ceapa rosie tocata
2 linguri de busuioc proaspat tocat marunt
1 lingura de ulei de masline extravirgin
1 lingura de otet balsamic
Sare si piper proaspat macinat
1 cana de mozzarella taiata cubulet
8 felii de piept de pui taiate subtiri
Amestecati ceapa, uleiul, otetul sarea si piperul si dati deoparte pentru cateva minute.
Taiati rosiile intr-un castron mare. Amestecati-le cu usturoiul, busuiocul si combinatia de mai sus. Adaugati sare si piper si lasati aromele sa se intrepatrunda pentru cel putin 10 minute (daca le puteti lasa peste noapte, e si mai bine). Branza o adaugati cand sunteti gata de masa.
Condimentati puiul cu sare si piper. Incalziti gratarul la o temperatura medie. Puneti carnea cate doua-trei minute pe fiecare parte, asezati apoi bucatile de pui pe un platou si acoperiti-le cu amestecul de branza si rosii.
Si sa le torturam aprig prin umplere, apoi sa acoperim ele pieptul fragil al unui pui.
Rosii umplute cu pesto si parmezan
Ingrediente
4 rosii date pe jumatate
4 lingurite de pesto
6 linguri de parmezan (sau mozzarella, sau asiago, ce preferati)
Incalziti cuptorul.
Puneti rosiile intr-o tava si umpleti fiecare jumatate cu o jumatate de lingurita de pesto si o jumatate de lingura de parmezan. Lasati in cuptor pana cand branza este topita si usor rumenita (in jur de 15-20 de minute). Sunt bune imediat fie ca garnitura la o friptura sau la peste, fie cu paste simple cu usturoi si ulei de masline.
In aceeasi combinatie, puteti face si un fel de sandwichuri. Puneti feliile de rosii si branza pe paine crocanta.
Piept de pui la gratar cu rosii
Pieptul de pui la gratar e considerat de multi un fel fad, potrivit celor aflati la dieta. Dar nu si in combinatia urmatoare. Desi amestecul de rosii, mozarella, busuioc este servit de obicei pep aine prajita, sub forma de bruschete, alaturat puiului la gratar va constitui o masa sanatoasa, delicioasa si care nu-ngrasa.
Ingrediente
3 rosii bine coapte
3 catei de ustoroi tocati marunt
Un sfert de cana de ceapa rosie tocata
2 linguri de busuioc proaspat tocat marunt
1 lingura de ulei de masline extravirgin
1 lingura de otet balsamic
Sare si piper proaspat macinat
1 cana de mozzarella taiata cubulet
8 felii de piept de pui taiate subtiri
Amestecati ceapa, uleiul, otetul sarea si piperul si dati deoparte pentru cateva minute.
Taiati rosiile intr-un castron mare. Amestecati-le cu usturoiul, busuiocul si combinatia de mai sus. Adaugati sare si piper si lasati aromele sa se intrepatrunda pentru cel putin 10 minute (daca le puteti lasa peste noapte, e si mai bine). Branza o adaugati cand sunteti gata de masa.
Condimentati puiul cu sare si piper. Incalziti gratarul la o temperatura medie. Puneti carnea cate doua-trei minute pe fiecare parte, asezati apoi bucatile de pui pe un platou si acoperiti-le cu amestecul de branza si rosii.
Articole similare:
Pui cu legume coapte Prajitura cu morcov (carrot cake) Degetele de mozzarella pane Banana bread cu nuci Supa straciatella de spanac Toate articolele din Deco si Food RSS Deco si Food
Pui cu legume coapte Prajitura cu morcov (carrot cake) Degetele de mozzarella pane Banana bread cu nuci Supa straciatella de spanac Toate articolele din Deco si Food RSS Deco si Food
Iti place Flu? Arata asta cu un like mai jos:
Tweet
Follow @FluChicUrban