Prajitura cu morcov (carrot cake)
de Lucia, 10 Februarie 2016
Cand am auzit de carrot cake acum cativa ani, m-am incruntat. Cum vine aia prajitura cu morcov? Prajiturile nu-s cu fructe? Sunt cu legume? Apoi, de cand am gustat una la un botez, am devenit dependenta. Este un desert delicios. Iata de ce avem nevoie.
Ingrediente
3 cani (aprox. 400 de grame) de nuci pecan taiate bucati
1,5 cani (300 de grame) de zahar brun
0,5 cani zahar tos
1 cana de ulei de rapita sau de floarea-soarelui
4 oua mari
3 sferturi de cana de sos de mere neindulcit
1 lingurita de esenta de vanilie
2,5 cani de faina (aprox. 300 de grame)
3 lingurite de praf de copt
0,5 lingurite de sare
1,5 lingurite de scortisoara macinata
1 lingurita de ghimbir macinat
0,25 lingurite de nucsoara macinata
0,25 lingurite de cuisoare macinate
2 cani de morcovi dati pe razatoare (aproximativ 4 morcovi mari)
Pentru glazura de crema de branza
450 de grame de crema de branza, la temperatura camerei
0,5 cani unt nesarat la temperatura camerei (aprox. 115 grame)
4 cani de zahar pudra (480 grame_
3 linguri de frisca cu continut mare de grasimi
1 lingurita de esenta de vanilie
Un praf de sare
1. Incalziti cuptorul la 150 de grade. Puneti intr-o forma de copt de silicon foaie de copt. Imprastiati nucile pecan si puneti-le la copt 8 minute. Scoateti-le si lasati-le sa se raceasca.
2. Mariti temperatura la 180 de grade. Tapetati cu ulei si faina forma rotunda in care veti coace prajitura cu morcovi. Lasati deoparte.
3. Intr-un bol mare, bateti zaharul brun, zaharul tos, ouale, uleiul, sosul de mere si esenta de vanilie pana cand se obtine o compozitie omogena. Lasati deoparte.
In alt bol, amestecati faina, praful de cop, sarea, scortisoara, nucsoara, ghimbirul si cuisoarele. Se amesteca continuturile celor doua boluri si apoi se adauga morcovii si o treime din cantitatea de nuci.
4. Turnati aluatul in forma de copt. Coaceti pentru 30-35 de minute sau pana cand iese scobitoarea curata la test. Lasati blatul sa se raceasca de tot.
5. Intr-un bol amestecam cu mixerul crema de branza cu untul la viteza medie, cam doua minute. Adaugam zaharul pudra si frisca. Mai batem doua minute. Adaugam vanilia si inca o lingura de frisca daca e nevoie. Marim viteza si mai amestecam doua minute. Gustam si adaugam putina sare daca e prea dulce.
6. Cu un cutit mare, taiem blatul pe orizontala, la jumatate. Punem stratul de jos pe un platou si il acoperim cu crema. Punem apoi si celalalt strat si acoperim cu restul de crema, neuitand de laturi. Decoram cu nuci pecan. Feliem si servim.
Ce ramane se poate pastra acoperit la frigider si 7 zile. De fapt, dupa o zi sau doua de la preparare, gustul este cel mai bun.
Ingrediente
3 cani (aprox. 400 de grame) de nuci pecan taiate bucati
1,5 cani (300 de grame) de zahar brun
0,5 cani zahar tos
1 cana de ulei de rapita sau de floarea-soarelui
4 oua mari
3 sferturi de cana de sos de mere neindulcit
1 lingurita de esenta de vanilie
2,5 cani de faina (aprox. 300 de grame)
3 lingurite de praf de copt
0,5 lingurite de sare
1,5 lingurite de scortisoara macinata
1 lingurita de ghimbir macinat
0,25 lingurite de nucsoara macinata
0,25 lingurite de cuisoare macinate
2 cani de morcovi dati pe razatoare (aproximativ 4 morcovi mari)
Pentru glazura de crema de branza
450 de grame de crema de branza, la temperatura camerei
0,5 cani unt nesarat la temperatura camerei (aprox. 115 grame)
4 cani de zahar pudra (480 grame_
3 linguri de frisca cu continut mare de grasimi
1 lingurita de esenta de vanilie
Un praf de sare
1. Incalziti cuptorul la 150 de grade. Puneti intr-o forma de copt de silicon foaie de copt. Imprastiati nucile pecan si puneti-le la copt 8 minute. Scoateti-le si lasati-le sa se raceasca.
2. Mariti temperatura la 180 de grade. Tapetati cu ulei si faina forma rotunda in care veti coace prajitura cu morcovi. Lasati deoparte.
3. Intr-un bol mare, bateti zaharul brun, zaharul tos, ouale, uleiul, sosul de mere si esenta de vanilie pana cand se obtine o compozitie omogena. Lasati deoparte.
In alt bol, amestecati faina, praful de cop, sarea, scortisoara, nucsoara, ghimbirul si cuisoarele. Se amesteca continuturile celor doua boluri si apoi se adauga morcovii si o treime din cantitatea de nuci.
4. Turnati aluatul in forma de copt. Coaceti pentru 30-35 de minute sau pana cand iese scobitoarea curata la test. Lasati blatul sa se raceasca de tot.
5. Intr-un bol amestecam cu mixerul crema de branza cu untul la viteza medie, cam doua minute. Adaugam zaharul pudra si frisca. Mai batem doua minute. Adaugam vanilia si inca o lingura de frisca daca e nevoie. Marim viteza si mai amestecam doua minute. Gustam si adaugam putina sare daca e prea dulce.
6. Cu un cutit mare, taiem blatul pe orizontala, la jumatate. Punem stratul de jos pe un platou si il acoperim cu crema. Punem apoi si celalalt strat si acoperim cu restul de crema, neuitand de laturi. Decoram cu nuci pecan. Feliem si servim.
Ce ramane se poate pastra acoperit la frigider si 7 zile. De fapt, dupa o zi sau doua de la preparare, gustul este cel mai bun.
Articole similare:
Pui cu legume coapte Degetele de mozzarella pane Banana bread cu nuci Supa straciatella de spanac Supa de conopida Toate articolele din Deco si Food RSS Deco si Food
Pui cu legume coapte Degetele de mozzarella pane Banana bread cu nuci Supa straciatella de spanac Supa de conopida Toate articolele din Deco si Food RSS Deco si Food
Iti place Flu? Arata asta cu un like mai jos:
Tweet
Follow @FluChicUrban