Nuggets de pui - reteta sanatoasa
de Lucia, 08 Septembrie 2015
Probabil copiii vostri sunt innebuniti, ca si ai mei, dupa nuggets de pui. Si probabil, la fel ca mine, aveti remuscari ori de cate ori cedati si-i duceti la celebrul fast food. Ei bine, am descoperit o reteta sanatoasa, pe care o puteti face acasa si care inlocuieste cu succes varianta nociva binecunoscuta. Cantitatile sunt pentru patru portii.
Ingrediente
500 de grame de piept de pui dezosat taiat in cubulete, cat sa-ncapa intr-o imbucatura
Sare si piper dupa gust
3 linguri de ulei de masline
10 linguri de pesmet din faina integrala amestecat cu ierburi italiene (gasiti mixul la Mega Image)
3 linguri de parmezan
Ulei de masline pentru pulverizat
Incalziti cuptorul. Pulverizati ulei de masline pe o foaie de hartie cerata intinsa intr-o tava.
Puneti uleiul de masline intr-un bol si pesmetul amestecat cu parmezan in alt bol.
Condimentati fiecare bucatica de pui cu sare si piper, apoi puneti-le in castronul cu ulei de masline si amestecati bine astfel incat fiecare sa fie bine unsa. Apoi, una cate una, dati-le prin amestecul de parmezan si pesmet.
Puneti-le in tava si bagati-le la cuptor pentru 10 minute, apoi, scoateti tava, intoarceti bucatile de pui pe partea cealalta si bagati-le la cuptor pentru 5 minute.
Le puteti servi cu sos de rosii sau sos de usturoi sau cu orice fel de sos preferati voi, alaturi de o salata.
Ingrediente
500 de grame de piept de pui dezosat taiat in cubulete, cat sa-ncapa intr-o imbucatura
Sare si piper dupa gust
3 linguri de ulei de masline
10 linguri de pesmet din faina integrala amestecat cu ierburi italiene (gasiti mixul la Mega Image)
3 linguri de parmezan
Ulei de masline pentru pulverizat
Incalziti cuptorul. Pulverizati ulei de masline pe o foaie de hartie cerata intinsa intr-o tava.
Puneti uleiul de masline intr-un bol si pesmetul amestecat cu parmezan in alt bol.
Condimentati fiecare bucatica de pui cu sare si piper, apoi puneti-le in castronul cu ulei de masline si amestecati bine astfel incat fiecare sa fie bine unsa. Apoi, una cate una, dati-le prin amestecul de parmezan si pesmet.
Puneti-le in tava si bagati-le la cuptor pentru 10 minute, apoi, scoateti tava, intoarceti bucatile de pui pe partea cealalta si bagati-le la cuptor pentru 5 minute.
Le puteti servi cu sos de rosii sau sos de usturoi sau cu orice fel de sos preferati voi, alaturi de o salata.
Articole similare:
Pui cu legume coapte Prajitura cu morcov (carrot cake) Degetele de mozzarella pane Banana bread cu nuci Supa straciatella de spanac Toate articolele din Deco si Food RSS Deco si Food
Pui cu legume coapte Prajitura cu morcov (carrot cake) Degetele de mozzarella pane Banana bread cu nuci Supa straciatella de spanac Toate articolele din Deco si Food RSS Deco si Food
Iti place Flu? Arata asta cu un like mai jos:
Tweet
Follow @FluChicUrban