Prajitura de migdale cu fructe de padure
de Lucia, 28 Septembrie 2015
Blatul acestei prajituri este unul dintre cele mai simple cu putinta. Contine doar cinci ingrediente si este si fara gluten.
Ingrediente:
- 3 galbenusuri mari, la temperatura camesei
- 3 albusuri mari, la temperatura camerei
- Doua treimi cana de zahar
- 1 lingurita de esenta de vanilie
- Sare de mare
- 200 de grame de faina de migdale (migdale macinate)
- 1 cana de fructe de padure proaspete
- Zahar pudra pentru ornat
Porniti cuptorul la 170 de grade si puneti gratarul la mijloc. Ungeti o cratita/forma de blat cu ulei, puneti hartie de copt si tapetati cu faina.
Intr-un bol mare, bateti cu un tel galbenusurile si adaugati zaharul, mai putin doua linguri. Mixati pana cand galbenusurile devin galben deschis, iar compozitia este ingrosata. Adaugati esenta de vanilie si puneti deoparte.
Cu mixerul bateti albusurile pana cand devin opace. Adaugati cele doua linguri de zahar ramase si mixati pana cand compozitia se-ntareste. Cu o spatula, puneti cam un sfert din compozitia de albusuri peste galbenusuri. Amestecati apoi usor restul albusurilor si jumatate din faina de migdale. Cu miscari delicate, inainte sa omogenizati de tot, puneti si restul de faina de migdale. Amestecati pana cand aveti un aluat omogen. Apoi turnati-l in vasul sau forma pregatite in prealabil. Agitati usor pana cand se niveleaza.
Bagati la cuptor pentru 35 de minute. Partea de deasupra trebuie sa fie rumenita, aurie. Lasati sa se raceasca pentru 5 minute, apoi, desprindeti de pe margine si rasturnati pe un platou. Desprindeti hartia de pe spatele blatului, intoarcti iar si lasati sa se raceasca de tot.
Presarati zahar pudra si serviti cu fructe de padure alaturi.
Ingrediente:
- 3 galbenusuri mari, la temperatura camesei
- 3 albusuri mari, la temperatura camerei
- Doua treimi cana de zahar
- 1 lingurita de esenta de vanilie
- Sare de mare
- 200 de grame de faina de migdale (migdale macinate)
- 1 cana de fructe de padure proaspete
- Zahar pudra pentru ornat
Porniti cuptorul la 170 de grade si puneti gratarul la mijloc. Ungeti o cratita/forma de blat cu ulei, puneti hartie de copt si tapetati cu faina.
Intr-un bol mare, bateti cu un tel galbenusurile si adaugati zaharul, mai putin doua linguri. Mixati pana cand galbenusurile devin galben deschis, iar compozitia este ingrosata. Adaugati esenta de vanilie si puneti deoparte.
Cu mixerul bateti albusurile pana cand devin opace. Adaugati cele doua linguri de zahar ramase si mixati pana cand compozitia se-ntareste. Cu o spatula, puneti cam un sfert din compozitia de albusuri peste galbenusuri. Amestecati apoi usor restul albusurilor si jumatate din faina de migdale. Cu miscari delicate, inainte sa omogenizati de tot, puneti si restul de faina de migdale. Amestecati pana cand aveti un aluat omogen. Apoi turnati-l in vasul sau forma pregatite in prealabil. Agitati usor pana cand se niveleaza.
Bagati la cuptor pentru 35 de minute. Partea de deasupra trebuie sa fie rumenita, aurie. Lasati sa se raceasca pentru 5 minute, apoi, desprindeti de pe margine si rasturnati pe un platou. Desprindeti hartia de pe spatele blatului, intoarcti iar si lasati sa se raceasca de tot.
Presarati zahar pudra si serviti cu fructe de padure alaturi.
Articole similare:
Pui cu legume coapte Prajitura cu morcov (carrot cake) Degetele de mozzarella pane Banana bread cu nuci Supa straciatella de spanac Toate articolele din Deco si Food RSS Deco si Food
Pui cu legume coapte Prajitura cu morcov (carrot cake) Degetele de mozzarella pane Banana bread cu nuci Supa straciatella de spanac Toate articolele din Deco si Food RSS Deco si Food
Iti place Flu? Arata asta cu un like mai jos:
Tweet
Follow @FluChicUrban