Supa de rata si pui cu mazare
de Lucia, 09 Noiembrie 2009
Pui cu mazare
Ingrediente
• 4 pulpe de pui
• 1 ceapa (taiata marunt)
• 1 cartofi (taiat felii de aproximativ 3 mm grosime)
• 300 g de mazare (poti folosi si mazare congelata)
• 250 g rosii tocate
• 2 frunze de dafin
• 15 grame de bulion
• 60 ml ulei de masline
• 450 ml supa de pui
• Sare si piper negru macinat pentru condimentare
Mod de preparare
Pune uleiul de masline intr-o tigaie mai mare si incinge-l la foc mediu. Adauga ceapa si opreste focul timp de doua minute, dupa care aprinde din nou focul si pune si pulpele la prajit. Gateste puiul timp de 2-3 minute, apoi intoarce-l pe partea cealalta si mai lasa-l alte 2-3 minute, pana se rumeneste putin.
Urmatorul pas este sa adaugi mazarea. Daca folosesti mazare congelata, da focul la maximum pentru cateva secunde si apoi adaug-o, daca nu, pune-o impreuna cu 50 ml de apa calduta. Amesteca mazarea si puiul cu o lingura de lemn si lasa-le la foc mediu pentru aproximativ 5 minute. Pune si rosiile taiate in tigaie si amesteca din nou, pentru ca rosiile sa fie repartizate uniform si fierbe timp de 10 minute. Adauga apoi cartofii, frunzele de dafin si supa de pui. Presara sare si piper dupa gust. Acopera tigaia cu un capac (dar nu complet, lasa o deschidere mica pe o parte). Lasa focul mic si fierbe timp de 40-50 de minute, amestecand din cand in cand.
Se poate servi cu crutoane, paine normala sau mamaliguta.
Supa de rata (pentru 2 portii)
Ingrediente
• 4 aripi de rata
• o telina
• o legatura de patrunjel
• o ceapa
• o lingurita de cuisoare
• 3 ardei grasi
• 10 bucatele de prune uscate (se pot folosi si mere sau pere)
• 15 cirese confiate sau stafide
• 2 linguri de faina
• o lingura de zahar
• o ceasca de smantana dulce
• 1/2 ceasca de otet
• sare si piper negru macinat
Mod de preparare
Pune otetul intr-un castron de sticla sau plastic (sa nu fie de metal) si lasa aripile in el pentru o jumatate de ora. Spala-le, apoi, bine si pune-le intr-o cratita cu apa si fierbe-le pana se degreseaza, apoi schimba apa. Pune din nou la fiert. Pune intr-un saculet cuisoarele, telina, ardeii, ceapa si patrunjelul si adauga-le la supa. Fierbe-le impreuna pana cand carnea este aproape gata (aproximativ 2 ore), dupa care scoate saculetul cu legume si condimente. Adauga fructele si lasa-le la foc mediu pentru jumatate de ora.
Intr-un alt castron amesteca faina cu 3-4 linguri de supa si toarna-le in supa de pe foc, amestecand constant pentru a nu se forma cocoloase. Adauga, apoi, zaharul si smantana si mai lasa-le pe foc 5-10 minute. Pune sare si piper dupa gust si serveste cu taitei de oua sau cu galuste de cartofi.
Prajitura "Jamaica" - cu banane si topping de nuca de cocos
Ingrediente:
• 2/3 ceasca de unt
• 2/3 ceasca lapte batut
• 2 ½ cesti de faina
...continuare in pagina 2
Articole similare:
Pui cu legume coapte Prajitura cu morcov (carrot cake) Degetele de mozzarella pane Banana bread cu nuci Supa straciatella de spanac Toate articolele din Deco si Food RSS Deco si Food
Pui cu legume coapte Prajitura cu morcov (carrot cake) Degetele de mozzarella pane Banana bread cu nuci Supa straciatella de spanac Toate articolele din Deco si Food RSS Deco si Food
Iti place Flu? Arata asta cu un like mai jos:
Tweet
Follow @FluChicUrban